ADYÜ’den Dev Adım
ADYÜ 70.500 Avro hibe aldı
Uluslar arası İlişkilerde Adıyaman Üniversitesi'nden Dev Adım
2009-2010 Erasmus Hareketlilik Hibeleri Belli Oldu
Adıyaman Üniversitesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı “ Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus 2009-2010 Hareketlilik Faaliyetleri “ kapsamında toplam 70.500 Avro hibe aldı.
Bu hibe ile Adıyaman Üniversitesi'nden 14 öğrenci, 12 öğretim elemanı ve 5 idari personel Avrupa ülkelerindeki Üniversitelerde görev yapacak.
Alınan hibenin detayları aşağıdaki tabloda görülmektedir.
|
Öğrenci Öğrenim Hareketliliği |
14Öğrenci |
39.500 Avro |
|
Personel Ders Verme Hareketliliği |
12Öğretim Elemanı |
16.350 Avro |
|
Personel Eğitim Alma Hareketliliği |
5 Personel |
8.150 Avro |
|
Hareketliliğin Organizasyonu |
|
6.500 Avro |
12 Aralık 2007 tarihinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman PARLAK başkanlığı'nda kurulan Dışilişkiler Birimi, kısa sürede Üniversite öğretim elemanları ve öğrencilerini bilgilendirerek Avrupa Birliği üniversiteleri ile anlaşmalar yapmalarına önayak oldu.
Aynı zamanda kurulan üniversitelerin her bakımdan olduğu gibi Erasmus hibelerinde de önüne geçmiş ve model olma misyonunu yerine getirmiştir.