Karakter Boyutu A A A
Cumhuriyet Mahallesi Şampiyon
21 Nisan 2009 Salı 17:00

Cumhuriyet Mahallesi rakibi Yeşilyurt Mahallesini 4-1 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.
Valilik Kupası
 
adiyaman-haber.com  adiyaman-haber.com  adiyaman-haber.com  adiyaman-haber.com  adiyaman-haber.com
Cumhuriyet Mahallesi Şampiyon Oldu
 
Mahalli Liglere Katılan Takımlara Malzeme Dağıtım Töreni Düzenlendi.
 
Şubat 2009’da başlayan Mahalli Lig “ Valilik Kupası ”nın galibi Cumhuriyet Mahallesi oldu. Cumhuriyet Mahallesine kupa ve ödülünü Vali Ramazan Sodan verdi.
 
Vali Ramazan Sodan'ın girişimleri sonucu Adıyaman tarihinde ilk defa kurulan Mahalli Ligler 33 mahallesi olan Adıyaman da her mahallenin bir futbol takımının olmasına vesile oldu. Yaklaşık bine yakın genç çocuğa düzenli spor yaptıran proje ile önemli bir başarıya imza atıldı. Valilik, muhtarlar, emniyet, belediye, gençlik ve spor il müdürlüğü, sağlık müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle kurulan mahalli lig Türkiye’ye örnek bir proje oldu.
 
Adıyaman’da ilk kez kurulan Mahalli Lig yeşil sahalara renk katarken, maçlarının ardından çeşitli halı sahalarda da gençlerin boş zamanlarının geçirmeleri amacıyla Mahalli Lig Valilik Kupası düzenlendi. Yaklaşık 3 ay süren maçlar sonunda finali Cumhuriyet Mahallesi-Yeşilyurt Mahallesiyle oynadı.
 
Üniversite Halı Saha da oynanan final müsabakasında Cumhuriyet Mahallesi rakibi Yeşilyurt Mahallesi’ni 4-1 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.
 
20 takım ile başlanan turnuva sonunda Cumhuriyet Mahallesi birinci, Yeşilyurt Mahallesi ikinci, Alitaşı Mahallesi ise üçüncü oldu. Turnuvanın en centilmen takımı ise Kayalık Mahallesi seçildi. Final müsabakasının ardından takımlara da SODES kapsamında malzeme yardımında bulunuldu.
 
Düzenlenen törende konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, şampiyon olan Cumhuriyet Mahallesini tebrik ederek, “ Hükümetimiz GAP Bölgesine SODES Projesi kapsamında eğitim, kültür ve spor alanlarına ağırlık veriyor.” Dedi.
 
Vali Sodan, “Adıyaman' da bulunan tüm mahalle çocuklarını spora teşvik etmek, her türlü kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak ve mahaller arası birlik, beraberlik, dostluk ve arkadaşlık duygularını ön plana çıkarmak bu ve buna benzer etkinliklerle sizi bir araya getirmek amacı ile bu proje için 7.000 tl.harcama yapılmış ve proje hayata geçirilmiştir.
 
Musabakalar sonunda;
 

1. CUMHURİYET MAHALLESİ                     500 Tl. Para Ödülü

2. YEŞİLYURT MAHALLESİ                          400 Tl. Para Ödülü

3. ALİTAŞI MAHALLESİ                                300 Tl. Para Ödülü

En Centilmen Takım KAYALIK MAHALLESİ 300 Tl. Para Ödülü Almıştır.


608 defa okundu...

adiyaman-haber

» Tüm yazarları göster
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
» Kanal D' Yi Rtük E Şikâyet Etti
» Beykoz Belediyesi Basın Danışmanlığına getirildi
» Yeni Mezarlığa Şadırvan Yapılıyor
» Tekelcilere Gazcı Vali Gönderiliyor
» İmar Kanunu Hakkında Bilgilendirdi
» Kurallara Uymayan İşyeri Mühürlendi
» Muay Tai Bölge Toplantısı Adıyamanda Yapıldı
» Mercan TV İletişim Bilgileri
» ASU TV İletişim Bilgileri
» Rışvan Aşireti Toplandı
» Tüm yazarları göster ALINTI YAZILAR  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
adiyaman-haber
Telefon: 0506 491 59 03
Eposta: adiyaman-haber@hotmail.com