SON DAKİKA
Anasayfa | Künye | Sitene Ekle | Bize Ulaşın | Giriş Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle

Tüm Adıyaman Haberleri

Tüm Güncel Haberleri

Tüm Gündem Haberleri

Tüm Röportajlar

Tüm Eğitim Haberleri

Adıyaman Spor Haberleri

Adıyaman Belediyesi

Adıyaman Haberleri

Tüm Besni Haberleri

Tüm Çelikhan Haberleri

Tüm Gerger Haberleri

Tüm Gölbaşı Haberleri

Tüm Kahta Haberleri

Tüm Sağlık Haberleri

Tüm Siyaset Haberleri

Tüm Ekonomi Haberleri

Kültür-Sanat Haberleri

Üniversite Haberleri

Tüm Spor Haberleri

Tüm Duyurular

Tüm Yaşam Haberleri

Tüm Teknoloji Haberleri

Tüm Dünya Haberleri

Tüm Samsat Haberleri

Tüm Sincik Haberleri

Tüm Tut Haberleri

Yazı Karakteri Boyutu:
   
Amca de Yavrum….
26 Ağustos 2008 Salı 22:40
Son tüyümüzde yolunmadan birlikteliği
Amca de Yavrum….
 

         Bu gün kendi ellerimizle seçtiğimiz ve bizleri adaletli bir şekilde yönetsin diye bir yerlere getirdiğimiz Sivil Toplum Örgütleri’nin gücünü, bizleri savunmak yerine bize karşı kullanmasını ve oturduğu koltuktan bir türlü vazgeçmemesini yadırgayanlar adına…        

       Adamın biri papağan almış, bir türlü konuşmayan papağan’a türlü cümleler söylemesine rağmen papağan bir türlü konuşmaz. Çareyi gücünü kullanıp, cezalandırmakta bulur. Papağana “ amca de yavrum amca de ” demezsen eğer, her söylememde bir tüyünü yolacağım.

      -“ amca de yavrum

      -ses yok, bir tüyünü koparır.

      - “ amca de yavrum

      -ses yok, bir tüyünü daha koparır.     

       Derken papağan da tüy kalmaz, adam sinirden deliye dönmüş bir vaziyette papağanı kümese koyarken sabaha kadar burada horoz seni hırpalasın da aklın başına gelsin diyerek papağanı kümese bırakır.

       Sabah olur adam büyük bir keyifle kümese papağanın son halini görmeye gelirken bir ses işitir. “ amca de yavrum amca de ” bu ses sürekli tekrarlanıyor. Adam papağan dile geldi diye sevinerek kümese doğru koşar, bir de ne görsün;

       Papağan çıkmış horuzun üstüne “ amca de yavrum amca de ” diyerek ses çıkmayan horozun tüylerini çekiyor.

       Gücü yeten yetene bir dünyada yaşıyoruz. Güçsüzlüğün aslında gücünü bilmemek veya kullanamamaktan kaynaklandığını bilmemize rağmen bu gücü oluşturmayı düşünmüyoruz sanki.

       Çevremizdeki, ilimizdeki, ülkemizdeki ve dünyadaki olayları gözlemlediğimizde de bu sonuç ortaya çıkmaktadır. Güçlü sürekli kendinden güçsüzlerden faydalanmaktadır. Aslında güçlü olanın da gücünün yetmediği vardır. O güç de güçsüzlerin bir araya gelip güçlülere karşı birleşmeleridir.
       Sürekli sırtımıza binenler yukarıdaki fıkra da olduğu gibi tüylerimizi yolarak bize bir şeyler yaptırmaya çalışırlar. Ancak onlar bizi kümese koymayı hiç düşünmezler ki bizde horozun tüyünü yolalım.

       Bir gün muhakkak ki, sürekli ezilen toplumlar “ BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR “ sözünü algılayıp ilelebet bir araya gelecektir. Menfaatleri bir kenara bırakıp toplum için düşünen, toplum için bir şeyler yapmaya çalışan insanlar olarak birleşeceklerdir.

       Boyalı saç, süslü elbise ile bir şey olunsa idi, padişahın soytarısı padişah, padişah da soytarı olmazdı. Ne yazık ki bunu geç fark edenler önlerinde bulunan zamanı iyi değerlendirecektir.

       Son tüyümüzde yolunmadan birlikteliği sağlayıp, güçlüye karşı daha güçlü olduğumuz, haklarımızı gasp etmeye çalışanlara dur diyebildiğimiz günlere özlemlerimle, kendinize iyi bakın.
 
Bu haber toplam 55 defa okunmuştur
Diğer Başlıklar

    Gazete 1. Sayfaları
    » Piyasalar
$ USD
1.5970
€ Euro
2.0140
IMKB
24.331
Altın
39.80
    Linkler
Gölbaşı Haber
gölbaşı-haber
Adıyaman Haber
Dikkat Hırsız Var
Adıyaman Haber
adıyaman haber
adıyaman haber
adıyamanhaber
adıyaman
İtfaiye Ekipleri Tatbikatta
Besni Haber
besni haber
Gölbaşı Haber
gölbaşı haber
Adıyaman Haber
adiyaman
Naif KARABATAK
Gazete Adıyaman
Bilal KARADAĞ
adiyaman haber
Kanal5 TV
Kanal 5 Sorumlusu İhsan Kuzu
Sincik Haber
Şehit Tahir YETKİN
Tüm Yazarlar
    Anket
    Milletvekillerimizin Adıyaman ile ilgili çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?
    Evet
    Bazıları Çalışıyor
    Hayır
    Bilmiyorum
Web Stats
Ana Sayfa | Künye | Bize Ulaşın | Giriş Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle |
anadoluweb© 2007-2008