SON DAKİKA
Anasayfa | Künye | Sitene Ekle | Bize Ulaşın | Giriş Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle
Web Stats
Yazı Karakteri Boyutu:
   
Cenk Gülen Ergenekon’un
06 Ağustos 2008 Çarşamba 09:24
Cenk Gülen Ergenekonun Neresinde?
Cenk Gülen Ergenekon’un Neresinde?
 
Bilenler biliyor ki, Cenk Gülen mahlasıyla “ Bir Deli’nin Not Defteri ” adlı bir köşem daha var. Cenk Gülen isminin hemen altında da slogan haline getirdiğim, “ Her deli üstünü başını yırtmaz, bazıları da yazı yazar ” diye özdeyiş(!) yer alıyor.
 Ergenekon terör örgütüne mensup bazı isimlerin dün internete düşen diyaloglarını okuyunca, birçoğunu mizah olsun, insanların yüzünde bir tebessüm doluşsun, tebessüm ederken de mesaj verilsin diye yazdıklarıma benzer şeyler ortaya çıktı.
 O nedenle şimdi ben “ Her deli üstünü başını yırtmaz, bazıları da yazı yazar ” özdeyişini değiştirerek, “ Her deli üstünü başını yırtmaz, bazıları da darbe yapmaya heveslenir ” diye değiştirmeyi uygun gördüm.
 ***
 İlginç telefon konuşmaları ve akla mantığa ters diyalogları, ülkenin gerçek gündeminden kopuk yaşamaları, yalanları, terbiyesizlikleri.. ardı ardına dizdiğinizde Cenk Gülen’in hayali ama mizah kokan diyaloglarını çok geride bırakıyorlar.
 Diyaloglar Cenk Gülen’den çalıntı ama seviyesi düşük…
 ***
 Akşam Gazetesi’nde yer alan haber, dün www.gazeteadiyaman.com’da da yayınlandı.
 İlginç diyaloglarda konuyla ilgisi olmayan çok sayıda özel sohbetin de deliller arasında yer alması, yapılan şakaları, dedikoduları gün yüzüne çıkardı. Kamuoyunda çokça eleştirilen, sansürsüz olarak basına dağıtılan deliller arasında, telefonu dinlenen çoğu kişi, telefonun dinlediğinden haberdar olduğu anlaşılıyor.
 İlhan Selçuk’un, “ büyük yazarlığına ” yakışan şu cümlesi “ Ben ne kadınlar ile konuşurken ne de dostlarım ile konuşurken gümrüksüz konuşuyorum. Neyin şaka neyin ciddi olduğunu geri zekâlılar (gülüyor) bilmezler. ” aslında onun Cenk Gülen’le dostluğunun bir göstergesi.
 Ama bir farkla, Cenk Gülen de asla küfür yoktur.
 Küfürle mizah, işin en kolay yoludur.
 O’nu da Şahan nereye baktığı belli olmayanlar yapabilir ki, bu onların seviyesini gösterir.
 Bir de Ergenekoncular…
 Haberde, İlhan Selçuk, Canan Barlas için “ geri zekâlı ” ifadesini kullanıyor.
 Selçuk, “ Evet. İşte efendim Canan Barlas zavallı, çok şişmanlamış falan. İşte kızları, şey Mehmet Barlas’ın çok güzel bir kızı var. Onlar kendi ailelerinde rüya görüyorlar. Canan da biliyorsun geri zekalı ” diye konuşuyor. Selçuk’un konuştuğu telefondaki Emre de, Şakir Eczacıbaşı için, “ İnsanın kafasını ütülüyor, aptala çeviriyor “ diye devam ediyor.
 Doğu Perinçek’in, partinin Genel Sekreteri Mehmet Bedri Gültekin ile yaptığı görüşmede Şener Eruygur’a “ zavallı ” demesi de dikkat çekici.
 Çok büyük(!) Atatürkçü Rektör Kemal Alemdaroğlu’nun 15 Şubat 2008’de ‘ Güngör? ’ ile yaptığı telefon görüşmesine de iddianamede ayrıntılı yer verilmiş. GüngörYazık, ülkeye yazık oluyor canım ” diyor.
 Bunun üzerine AlemdaroğluHenüz cumhurbaşkanından ses seda yok de mi? ” diye avam ağzıyla sorunca GüngörYok hayır yok ya yok deli misin şey de konuşmuyor, Sezer denilen herif de konuşmuyor ” yanıtını veriyor.
 Alemdaroğlu’nun iddianamede yer alan yanıtı ise şu: “ Sezer denilen m.. kafa... evine kapandı şimdi bitti artık.
 Veli Küçük ile Muhammet Yüce ve emekli Albay Fikri Karadağ arasında geçen telefon görüşmelerinde, kendileri gibi darbeci olan Armutalan sakini Kenan Evren’e ağır hakaretler yağdırılıyor. “ Kenan Evren’i görmüyor musunuz PKK’ya destek amaçlı konuşmalar yapıyor” diyen Yüce’ye Karadağ, “Bunak p…oğlum, bunağın teki p…., Kıbrıs’ı bile fazladan aldık diyor şerefsiz, Türk gençliğini mahvetti 12 Eylül’de. Adam bulamıyoruz vatanı koruyacak, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan sağ olsaydı satar mıydı adamın ağzına sı...lardı ” yanıtını veriyor.
 ***
 Bu ve buna benzer çirkin diyalogların olması, aslında ülkede darbe yapmak isteyenlerin psikolojilerini yansıtması açısından da ilgi çekici.
 Yani koca adamların konuştuğu seviye bu…
 Konuyla bağlantı kurdukları alaka bu…
 Ve kendi yandaşları, dostları, arkadaşları hakkında söyledikleri çirkinlikler de diz boyu…
 Gazete haberi, “ Ergenekon’da Dost Kazığı ” başlığıyla vermişti.
 Bunların dostluğu bu kadar demek ki, arkasını döndü mü küfürler havada uçuşuyor. Yahu bugüne kadar aynı kaba şey ediyordunuz, aynı tastan besleniyordunuz hani?!
 ***
 İnsan düşünmeden edemiyor; bunlar mı ülkeyi seviyor, bunlar mı ulusalcı, Atatürk’ü sevenler böyle mi oluyor, bunlar mı ülkede darbe yapacak, bunlar mı 70 milyonluk ülkeyi yönetecek, bunlar iki koyun gütmekten bile aciler…
 Ya da bunlar olsa olsa tımarhanede bir koğuşta gün doldururlar. Cenk Gülen’se, korkudan bunların yanından geçemez.
 Boşuna diyaloglara bakıp, “ Cenk Gülen Ergenekon’un neresinde? ” diye soran çıkmasın.
 Cenk Gülen deli ama seviyesi belli…
 ***
 Ben çözemedim ama…
CHP İl Başkanı Dr.Salih Fırat, “ AK Parti ülkeyi yönetmeli ” demiş, iyi de etmiş ama…
 Eğer yukarıdaki yazıyı okuduysanız, Ergenekon Terör Örgütünün birçok cinayetin, birçok darbe hazırlığının suçlamasıyla yargı önünde olduğunu da hesaba katarsanız,
 Üstüne birazcık da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın aynı terör örgütünün avukatlığına soyunduğundan haberdar olursanız,
 Fırat’ın sözünün altındaki “ yönetmek ”ten kastının CHP gibi mi, AK Parti gibi mi olduğuna benim gibi siz de karar veremezsiniz.
 
 naifkarabatak@gmail.com / gazeteadiyaman.com
 
Bu haber toplam 121 defa okunmuştur
Diğer Başlıklar

    Gazete 1. Sayfaları
    » Piyasalar
$ USD
1.7040
€ Euro
2.1310
IMKB
21.228
Altın
40.33
    Linkler
Tut haber
tut haber
Adıyaman Haber
adiyaman-haber
Yaşam
adiyaman-haber
adıyaman
adıyaman-haber
adıyaman haber
adiyaman-haber
Gölbaşı Haber
gölbaşı-haber
Adıyaman Haber
adiyaman-haber
Bilal KARADAĞ
adiyaman-haber
adıyaman
adiyaman-haber
Naif KARABATAK
gazete adıyaman
Kemal ÖZER
adiyaman-haber
Yusuf DÜNDAR
adiyaman-haber
İsmail Hakkı KOÇAK
adiyaman-haber
Naif KARABATAK
gazeteadiyaman
Okuyucu Mektupları
Özgür KARAKAYA
Gölbaşı Haber
gölbaşı-haber
Kahta Haber
kahta haber
Kanal5 TV
Kanal 5 Sorumlusu İhsan Kuzu
Sincik Haber
Şehit Tahir YETKİN
Tüm Yazarlar
    Anket
    Milletvekillerimizin Adıyaman ile ilgili çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?
    Evet
    Bazıları Çalışıyor
    Hayır
    Bilmiyorum
Ana Sayfa | Künye | Bize Ulaşın | Giriş Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle |
anadoluweb© 2007-2008