|
NOBEL Ödüllü İddia ;
Yazar Orhan PAMUK, ülkemizde bizi derinden yaralayan söylemleri ile yargılanan ve nihayetinde hapis veya para cezası almayan, ancak bu söylemleri yüzünden Nobel ile ödüllendirilen bir TÜRK yazar. Şimdi Orhan PAMUK Fransa’ya gitmeli ve “şahsi düşüncelerim olarak, Türkiye’de 1 milyon Ermeni öldürüldü dediğim halde Türkiye’de hapse girmedim." Ancak Ermeni Soykırımı Yoktur” ifadesini Fransa’da söyleyemeyeceğim ya da söylenemeyecek olması, almış olduğum bu ödülü iade sebebimdir diyerek iade etmesi gerekmektedir. Bilmem bu konuda sizler ne düşünürsünüz?
AİHM’e 1 Milyon İmza ;
İstanbul/Bahçeşehir Üniversitesi, Fransız Ulusal Meclisinde kabul edilen “Soykırım İnkarına Cezai yaptırımın” yasalaşması halinde AİHM’sine 1 Milyon kişinin dilekçeyle başvurusunu organize edecek.
Helal olsun bu tür İmza Kampanyası düzenleyenlere. Fransa’ya yolu düşecek vatandaşlarımız da dahil Potansiyel Mağduriyet söz konusu olduğundan, düşünce özgürlüğüne önem veren AİHM bu dava dilekçelerine olumlu yanıt verecektir. Bahçeşehir Üniversitesine ve 1 milyon imzayı vereceklere şimdiden teşekkürler. Posta ile imzalı dilekçe kabul ederlerse bende göndereceğim.
'' 8. Avrupa Organ Bağışı Günü ''
Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Ekim 2006 günü İstanbul`da düzenlenen 8. Avrupa Organ Bağış Gününe katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, Milletvekili Lokman Ayva ve Alim Tunç, Sanatçı Metin Şentürk, İstanbul Vali Yardımcısı Necati Şentürk, İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar organ bağışı yaparak, bağış kartlarını aldılar.
Görme özürlü sanatçı Metin Şentürk, "Kimse tedirgin olmasın, gözlerimi bağışlamaya gelmedim. Ben organlarımı bağışladım. Büyük bir hafiflik hissediyorum, siz de deneyin" demiş.
Böylesine önem arzeden bir konuda, Sayın Milletvekili Lokman Ayva’nın "Görmüyorum ama işinize yararsa gözlerimi de alabilirsiniz. Ben öldükten sonra organlarım başkalarının hayatını kurtaracak. Ciğerimin 5 paradan fazla edeceğini biliyorum ama böbreklerim ne kadar para eder bilmiyorum. Kalbimi alanı da uyarıyorum. Bu kalpten çok aşklar geçti. Bir sevda var ki Türkiye sevdası gibi, gece gündüz çalışmak zorunda kalabilir" sözlerinin Organ Bağışının önemsenmesi gerektiğine bir işaret değil mi? Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü olarak Organ Bağışı hakkında bir kampanya başlatılması gerektiğine ne zaman karar verilecek, merak ediyorum. Sözde Ermeni soykırım anıtı çalındı.
Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Chavilli kasabasında 2002 yılında açılan bronzdan yapılan sözde Ermeni soykırım anıtı dün gece çalınmış. Polis metal değeri yüzünden çalınmış olma ihtimali üzerinde duruyormuş.
Ha.Ha.Ha. Bu açıklamaya insanın neresi ile gülmesi gerektiği belli. Yav, onu dün çalanların ne amaçla çaldıkları apaçık ortada, bu olayı ahlak masası polislerine devretmeleri lazım. |



